Vitamines & energie

Vitamines en mineralen leveren zelf geen energie, maar ze spelen wel een heel belangrijke rol bij het vrijmaken van energie uit vetten, eiwitten en koolhydraten; de energiestofwisseling. De energie die je lichaam nodig heeft komt uit het eten en drinken dat jij dagelijks binnenkrijgt.

In deze voeding zitten de 3 belangrijkste energiegrondstoffen:

  1. koolhydraten: je lichaams favoriete energiegrondstof
  2. vet: geeft, als het eenmaal omgezet is, ongeveer 2 keer zoveel energie als koolhydraten
  3. eiwitten: de back-up als koolhydraten en vet niet aanwezig zijn

Om de energie in je eten om te zetten naar en vorm waar je lichaam wat mee kan, moet je lichaam de energiegrondstoffen verteren en opbreken in kleinere stoffen. Het verteren van eten is een heel complex proces, waar een hele reeks aan kettingreacties bij komen kijken. Eenmaal omgezet naar kleinere stoffen worden deze in je lichaamscellen opgenomen. Hier worden ze gebruikt voor de energie die je lichaam nodig heeft. Vitamines en mineralen, zoals vitamine C, magnesium en ijzer, helpen je lichaam bij dit hele proces.

Wat jij eet is daarom niet alleen belangrijk voor het binnenbrengen van koolhydraten, vetten en eiwitten. Maar het zorgt ook voor de vitamines en mineralen die helpen de energiegrondstoffen om te zetten naar energie. Gezonde en gevarieerde maaltijden zorgen ervoor dat jij van al deze stoffen genoeg binnenkrijgt.

Maar er zijn dagen dat gezond eten even niet lukt. Wij van Supradyn kunnen je in zo’n geval niet helpen aan de bouwstenen voor energie, de koolhydraten, vetten en eiwitten. Maar we kunnen je wel helpen aan vitamines en mineralen ter aanvulling op de voeding die je helpen deze bouwstenen om te zetten naar energie.

Bijvoorbeeld Supradyn Complex Energy; wat vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, magnesium en ijzer bevat om je natuurlijke energie te activeren en je energiestofwisseling bevorderen.

ONTDEK COMPLEX ENERGY