Weerstand

Dagelijks kom je in contact met allerlei verschillende invloeden van buitenaf. Je immuunsysteem heeft het er aardig druk mee.

Vitamines & je weerstand

Er zijn verschillende dingen die een goede invloed op je weerstand hebben, één daarvan is gezond en gevarieerde eten. Er zijn verschillende vitamines en mineralen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen.

Onder andere:

  • Vitamine C helpt je weerstand
  • Vitamine D ondersteunt de afweer van je lichaam
  • Zink draagt bij aan je immuunsysteem

Maar ook vitamine A, ijzer, vitamine B6, vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B12, selenium en koper dragen bij aan je immuunsysteem.

Tips & tricks

Met een gezonde leefstijl, gezonde en gevarieerde voeding en voldoende beweging houdt je je weerstand prima op pijl. Heb je het erg druk of schiet je gezonde leefstijl er even bij in? Er zijn wat tips en tricks voor je weerstand:

  • Slaap genoeg! Dit klinkt misschien als een open deur, maar onderschat de kracht van wat rust voor je lichaam niet!
  • Eet niet alleen gezond, maar vooral ook gevarieerd om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen
  • Kom in beweging: want goede work-out draagt bij aan de afvoer van afvalstoffen! En als je buiten sport maakt je lichaam ook nog eens wat extra vitamine D aan.
  • Maak je telefoon, deurklinken en andere oppervlaktes die je vaak aanraakt goed schoon.

Wist je trouwens dat je je weerstand het hele jaar nodig hebt? Niet alleen in de donkerdere maanden, maanden met de -er in de maand of wanneer er veel temperatuurwisselingen zijn? Soms lukt het niet om helemaal volgens de Schijf van Vijf te eten en gezond en verantwoord te leven. Wil je ook dan toch je weerstand een beetje helpen? Denk dan eens aan Supradyn Weerstand Mix met een hoge dosis vitamine C, vitamine D en zink. Deze vitamines kunnen je immuunsysteem ondersteunen.