TIPS OM JE IMMUUNSYSTEEM TE ONDERHOUDEN

Ons immuunsysteem, ook wel afweersysteem genoemd, is een essentieel onderdeel van het lichaam. Het ruimt iedere dag ziekteverwekkers op en beschermt tegen infecties. Supradyn geeft graag tips om het immuunsysteem te onderhouden.

HOU JE IMMUUNSYSTEEM HAPPY

Naarmate je ouder wordt, verandert je immuunsysteem. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het minder snel virussen zal herkennen en het zal minder witte bloedcellen produceren om die virussen te kunnen aanvallen. Sommige wetenschappers suggereren dat matige lichaamsbeweging bijdraagt aan een optimaal werkend immuunsysteem. Het is ook belangrijk om voldoende energie, vitaminen en mineralen te halen uit een uitgebalanceerd dieet.

KRIJGT JE IMMUUNSYSTEEM GENOEG ZZZZZZ?

Niet genoeg slaap kan echt invloed hebben op je immuunsysteem. Onvoldoende slaap verhoogt je kans op virale infecties, zoals een verkoudheid of griep. Ontwikkel daarom een goede slaaphygiëne. Probeer elke avond op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en zet elke ochtend je wekker op hetzelfde uur - zelfs in het weekend. 7-8 uur slaap is voor de meeste mensen ideaal. Dit zal je helpen om je uitgerust te voelen en om je immuunsysteem gezond te houden.

BESCHERM JEZELF TEGEN VERVUILDE OMGEVINGEN

Je immuunsysteem wordt continu beïnvloed door je omgeving, door de lucht die je inademt, de plaatsen waar je loopt en het water dat je drinkt. Wanneer je longen, darmen of huid in contact komen met milieuverontreinigende stoffen, moet je immuunsysteem hard werken om ze te elimineren. Het is moeilijk om dagelijkse verontreinigende stoffen zoals uitlaatgassen of verontreinigd water die je lichaam meer vatbaar voor ziekten kunnen maken, te vermijden. Maar het onderhouden van je immuunsysteem kan je helpen om in topvorm te blijven.

DRIE BELANGRIJKE DINGEN OVER DE WITTE BLOEDCELLEN

  1. Witte bloedcellen zijn de bodyguards van je immuunsysteem wiens taak het is om infecties te bestrijden.
  2. Er bevinden zich 7,000-25,000 witte bloedcellen in één enkele druppel bloed.
  3. Ooit gekeken in een lichtbron en kronkelende puntjes zien bewegen voor je ogen? Dat zijn je bloedcellen die bewegen in de haarvaten voor je netvlies.

WAAROM JE IMMUUNSYSTEEM WILT DAT JE GELUKKIG BENT

Wist je dat hoe positiever je je voelt, hoe sterker je immuunsysteem waarschijnlijk is? Dus probeer hechte persoonlijke relaties te onderhouden om zo negatieve emoties en stress te verminderen. Luisteren naar muziek in een ontspannen toestand kan je welzijn verhogen - een massage kan angst verminderen en stimuleert tegelijkertijd het immuunsysteem.

GEZOND BLIJVEN HET HELE JAAR DOOR

Volgens een recente studie van de University of Cambridge, wordt ons immuunsysteem beïnvloed door de seizoenen. Dat verklaart waarom je meer kans hebt om ziek te worden in de winter. Een paar dagen winterzon kan je helpen om je mentaal beter te voelen, maar experts raden ook lichaamsbeweging, gezonde voeding en jezelf warm houden aan om je immuunsysteem te helpen winterkwalen te bestrijden.

L.BE.MKT.12.2016.3751