MULTIVITAMINE: ALS AANVULLING OP JE VOEDING!

Een gezonde en gevarieerde voeding geeft je alle vitamines en mineralen die je nodig hebt. Met een druk en actief leven schiet een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon er soms bij in. In zo’n geval kun je altijd kiezen om een multivitamine te nemen als aanvulling om zo je lichaam van genoeg vitamines en mineralen te voorzien. Zo hou je dagelijks je vitamine- en mineralenniveau op peil.

Wat is een multivitamine?

In principe krijg je alle vitamines die je lichaam nodig hebt als je dagelijks gezond en gevarieerd eet. Uit onderzoek van het RIVM blijkt helaas dat minder dan 10% van de Nederlanders dagelijks de aanbevolen hoeveelheden groenten, peulvruchten, aardappelen en graanproducten, en smeer- en bereidingsvetten uit de Schijf van Vijf eet.² Maar goed nieuws! Gelukkig heeft het RIVM wel ontdekt dat we de goede kant op gaan, we zijn meer fruit gaan eten en lijkt het ook met groenten de goede kant op te gaan³.

Lukt het jou ook niet iedere dag om gezond en gevarieerd te eten? Dan zou je een voedingssupplement kunnen overwegen. Een multivitamine bevat (bijna) alle vitamines en mineralen die we kennen. Hoeveel en welke vitamines en mineralen er precies in zitten, verschilt per product en merk. Check daarom even het etiket om te zien of het is wat jij zoekt.
Naast multivitamines zijn er ook:

 • Enkelvoudige vitamines en mineralen: deze supplementen bevatten slechts 1 vitamine-soort of 1 mineralen-soort. Bijvoorbeeld alleen vitamine D of alleen magnesium.
 • Meervoudige vitamines en mineralen: deze supplementen bevatten meerdere soorten vitamine en mineralen in een mix. Bijvoorbeeld vitamine B Complex of een combinatie van vitamine D, vitamine D en zink.
 • Overige supplementen: deze supplementen bevatten geen vitamines of mineralen maar het zijn voedingssupplementen die ingrediënten bevatten die mogelijk goed zijn voor je gezondheid. Bijvoorbeeld omega-3 of kurkuma.

Wat jij zoekt

Welke multivitamine het best bij jou past, is helaas niet zo eenvoudig te zeggen. Hier spelen veel factoren een rol in:

 • Wat je eet en drinkt
 • Je leeftijd of levensfase
 • Waar je behoefte aan hebt

Wat je dagelijks via je eten aan vitamines en mineralen binnenkrijgt is je basis. Je leeftijd speelt een rol in het vinden van een geschikte multivitamine: je lichaam heeft in bepaalde levensfases een specifieke behoefte aan vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, wanneer je in de menopauze zit of wanneer je wat ouder wordt.

Vitamines en mineralen spelen heel veel verschillende rollen en faciliteren heel veel verschillende processen in je lichaam. Waar jij behoefte aan hebt kan dus per persoon verschillen. Zo worstelt de één dagelijks met vermoeidheid en zoekt dus iets dat extra energie bij vermoeidheid activeert. Terwijl een ander misschien juist alleen in drukke, veeleisende periodes, bijvoorbeeld wanneer er een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt.

Wil je weten welk multivitamine het meest geschikt is voor jouw specifieke behoefte? Bekijk hier onze Supradyn producten die helpen bij energieI & vermoeidheidII, weerstandIII en mentaalIV en lichamelijkV fit gevoel.

Meer is niet beter

Via gezonde en verantwoorde voeding krijg je dagelijks de nodige vitamines binnen. Het kan ook zijn dat je verrijkte voeding en supplementen gebruikt, als je vermoed dagelijks niet genoeg binnen te krijgen. Maar het is goed om te weten: voor vitamines en mineralen geldt niet ‘hoe meer hoe beter’. Natuurlijk heeft je lichaam de nodige vitamines en mineralen nodig, maar je wordt niet gezonder van meer vitamines en mineralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van verrijkte voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld vitaminewater of supplementen.

Op het etiket staat de vitamine en het percentage van de referentie inname – de RI – die in het product zit. De referentie inname is hetzelfde als de beter bekende Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). In Europa is wettelijk vastgelegd hoeveel vitamines en mineralen een gemiddelde lid van de bevolking dagelijks nodig heeft. Hierdoor kun je dus aan het percentage vitamine of mineraal in een product zien hoeveel erin zit en hoef je dit niet uit je hoofd te weten per vitamine of mineraal. Zit er 150% RI van een vitamine in, dan is dit duidelijk meer dan de ADH en 50% RI van een mineraal is duidelijk minder dan wat wordt aanbevolen.

Supradyn: #1 multivitamine in Europa1

Ons doel is om jou te helpen met een energiek en gezond leven. Wij zijn trots dat we, dankzij jullie, het nummer 1 multivitamine merk van Europa zijn op basis van verkopen!

Actief in het leven

Blijf doen wat jij wilt, wanneer jij dit wilt! Supradyn voorziet je lichaam van alle dagelijkse vitamines en mineralen en is daarmee een fijne aanvulling op je voeding. Supradyn heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring verschillende multivitamines ontwikkeld, specifiek afgestemd op verschillende behoeftes:

Supradyn Complex Forte is een hoog gedoseerde multivitamine, speciaal voor extra energie bij vermoeidheid.

 • De vitamines B2, B3, B5, B6, B12, C, magnesium en ijzer activeren extra energie bij vermoeidheid.
 • De vitamines A, B6, B12, C, D, ijzer, zink en koper ondersteunen je weerstand.
 • De vitamines B8, B11, B5, B1, B12, B6, C en magnesium dragen bij aan je geestelijke veerkracht, normale concentratie en gemoedstoestand.

Supradyn Complex Energy is een multivitamine voor dagelijkse ondersteuning van je energieniveau en weerstand.

 • De vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, magnesium en ijzer activeren de natuurlijke energie in je lichaam.
 • De vitamines A, B6, B12, C, D, ijzer, zink en koper ondersteunen je weerstand.
 • De vitamines B8, B11, B5, B1, B12, B6, C en magnesium dragen bij aan je geestelijke veerkracht, normale concentratie en gemoedstoestand.

Supradyn Vital 50+ is een multivitamine speciaal ter ondersteuning van je energieniveau en om mentaal en lichamelijk vitaal te blijven.

 • De mineralen ijzer, jodium en zink zijn goed voor het geheugen en behoud van een heldere geest.
 • Vitamine D en calcium helpen bij het behoud van sterke botten om vitaal te blijven.
 • De vitamines A, B6, B12, C, D, ijzer, zink en koper ondersteunen je weerstand.
 • De vitamines B1, B3, B5, B6, B12, C, magnesium en ijzer ondersteunen je energieniveau en dragen bij aan een fit gevoel.

IDe vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, magnesium en ijzer in, bijvoorbeeld, Supradyn Complex Energy om je natuurlijke energie te activeren.
IIDe vitamines B2, B3, B5, B6, B12, C, magnesium en ijzer in, bijvoorbeeld, Supradyn Complex Forte activeren extra energie bij vermoeidheid.
IIIDe vitamines A, B6, B12, C, D, ijzer, zink en koper in, bijvoorbeeld, Supradyn Complex Forte, ondersteunen je weerstand.
IVDe mineralen ijzer, jodium en zink in, bijvoorbeeld, Supradyn Vital 50+ zijn goed voor het geheugen en het behoud van een heldere geest.
VVitamine D en calcium in, bijvoorbeeld, Supradyn Vital 50+ helpen bij het behoud van sterke botten.

1IQVIA OTCims and MIDAS data, MAT 12/2020. (verkochte eenheden: 14,5 Mio/2020)