JE BENT VITAAL, JE BLIJFT VITAAL.

Ook al heb je een gevarieerd en evenwichtig dieet, toch krijg je als vijftigplusser niet altijd de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt om gezond en energiek te blijven. Supradyn helpt je vitaal te blijven!

ESSENTIELE VITAMINES VOOR VIJFTIGPLUSSERS

Wanneer we ouder worden, verandert onze behoefte aan voedingsstoffen samen met het vermogen van ons lichaam om bepaalde vitamines en mineralen te absorberen. Dagelijkse opname van de juiste vitamines en mineralen kan helpen om een tekort aan voedingsstoffen te vermijden en onze natuurlijke energie te stimuleren.

VITAMINE B VOOR ENERGIE EN HET ZENUWSTELSEL

Vitamines B zijn essentieel voor de energieproductie en energieverbruik van ons lichaam. De groep van 8 vitamines, het vitamine B- complex, is cruciaal om vermoeidheid te voorkomen en het lichaam van energie te voorzien. Vitamine B12 is ook nodig voor een gezond zenuwstelsel. Bij een tekort hieraan zien we zelfs negatieve effecten op het geheugen en de cognitieve functies.

Een andere belangrijke vitamine B is foliumzuur. Foliumzuur is niet enkel voor zwangere vrouwen. Het helpt ook het schadelijke aminozuur, homocysteïne, om te zetten. Dit aminozuur kan schade aan de binnenwand van de slagader veroorzaken en draagt bij tot de ontwikkeling van meerdere chronische ziektes.

DE ANTIOXIDANT-VITAMINES

Vitamine A, C en E zijn essentiële antioxidant-vitamines.Deze helpen tegen vrije radicalen. Dit zijn onstabiele reactieve moleculen die geproduceerd worden, als bijproduct van een normaal metabolisme. Ze kunnen ook ontstaan door stoffen uit de omgeving zoals sigarettenrook, vervuiling, UV-licht en bepaalde chemicaliën.

Antioxidanten zijn belangrijk omdat ze leeftijdsgerelateerde schade, veroorzaakt door vrije radicalen, helpen te neutraliseren. Antioxidanten spelen ook een belangrijke rol in de gezondheid van haar, nagels, huid en ogen.

VITAMINES UIT VOEDING

Op elke leeftijd is voeding de ideale bron van vitamines en mineralen. Een evenwichtig dieet van natuurlijke voeding, met veel verse groenten en fruit, is de eerste stap naar een goede gezondheid en een goede ondersteuning van jouw eigen energieniveau. 

Maar om verschillende redenen kunnen we, naarmate we ouder worden, niet altijd alle grondstoffen die we nodig hebben enkel uit onze voeding halen. Daarom kan het goed zijn om onze voeding aan te vullen met een op maat gemaakte multivitamine zoals Supradyn® Vital 50+.

JE BENT VITAAL, BLIJF VITAAL

Supradyn® Vital 50+ is speciaal ontwikkeld met die vitaminen, mineralen en antioxidanten** in aangepaste dosis om aan de specifieke behoeften van de vijftigplusser te voldoen. Als aanvulling op de dagelijkse voeding, ondersteunt Supradyn® Vital 50+ het energiemetabolisme van het organisme*, draagt bij aan het normaal functioneren van de natuurlijke weerstand*** en helpt uw mentale vitaliteit **** te behouden. De formule bevat ook ginseng van hoge kwaliteit en natuurlijk olijfextract.

* dankzij vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 en C) en mineralen (calcium, ijzer, jood, koper, magnesium en mangaan) die elkeen de energiestofwisseling ondersteunen.
** vitamine B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink dragen bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Olijfpolyfenolen dragen bij tot de bescherming van bloedvetten tegen oxidatieve stress.
*** dankzij vitamines (A, B6, B11, B12, C en D) en mineralen (koper, ijzer, selenium en zink) die elkeen bijdragen aan het normaal functioneren van de natuurlijke weerstand.
**** dankzij mineralen als ijzer, zink en jood die een bijdrage leveren aan de cognitieve functies.