Wat is energie?

Energie is overal, in allerlei vormen. Het is een reactie op een ‘verbranding’; de verbranding van voedingsstoffen in je lichaam om te kunnen bewegen of de verbanding van gas voor het verwarmen van je huis. Energie wordt dus niet uit niets gemaakt maar in een reactieproces gevormd uit grondstoffen. Deze energie kan vervolgens vervormd en verplaatst worden.  

Voor alles acties en reacties in je lichaam is energie nodig: voor het kloppen van je hart, het inademen van zuurstof en het verteren van voedsel. Je kunt je lichaam zien als een oplaadbare batterij. De energie voor deze batterij creëert je lichaam uit de voedingsstoffen die je uit je eten haalt. Want alles wat je eet heeft een complexe mix van koolhydraten, proteïnen en vetten die allemaal energie bevatten.  

Deze koolhydraten, proteïnen en vetten worden verteerd en afgebroken in heel kleine stofjes. Deze stofjes worden door je cellen geabsorbeerd. Vervolgens helpen het vitamine B-complex, vitamine c, magnesium en ijzer om energie uit deze kleine stofjes te halen en om te vormen naar energie die je lichaam kan gebruiken.  

Mocht het je niet lukken de Schijf van Vijf iedere dag helemaal te volgen, dan kan Supradyn je helpen. Supradyn bevat alle vitamines en mineralen om je voeding aan te vullen. Waaronder de vitamines B2, B3, B5, B6, B12, C, en de mineralen magnesium en ijzer die extra energie activeren bij vermoeidheid.  

Check de video voor uitleg!

Producten afgestemd op jouw persoonlijke behoefte

Supradyn Complex Energy 30 bruistabletten

Supradyn Complex Energy

Je dagelijkse energieniveau is belangrijk voor de kwaliteit van je leven. Supradyn Complex Energy voorziet je lichaam van dagelijkse vitamines, mineralen en sporenelementen als aanvulling om je energieniveau* en je weerstand te ondersteunen**.

Supradyn Complex Forte 45 bruistabletten

Supradyn Complex Forte

Supradyn Complex Forte geeft je een steuntje in de rug in veeleisende periodes waarin je extra energie bij vermoeidheid goed kunt gebruiken.

Supradyn Vital 50+ 30 bruistabletten

Supradyn Vital 50+

Supradyn Vital 50+ is een multivitamine ter aanvulling op de voeding ter ondersteuning van je energieniveau en om geestelijk en lichamelijk vitaal te blijven.