Wat is vermoeidheid

Iedereen is weleens moe. Als je een lange dag hebt gehad of je dag fysiek veel van je vroeg, je hebt 0 puf en bent minder goed tot actie aan te zetten.  Moe zijn kun je het best beschrijven als momenten waarop je te weinig energie hebt en het je minder goed lukt om de dingen te doen die je zou willen of moeten doen.

Vaak gaat dit na 1 of 2 nachtjes goed slapen en een paar gezonde en gevarieerde maaltijden vanzelf over. Soms heb je best prima geslapen, maar zou je na het opstaan het liefst direct je bed weer in duiken. Dit kan een teken zijn dat je lichaam wat extra energie kan gebruiken.

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich wel eens vermoeid. Jongeren hebben hier vaker mee te maken dan 65+ers: 66% van de jongeren tussen de 18 en 34 jaar geeft aan wel eens vermoeid te zijn, tegen maar 35% van de 65+ers1.  Ook hebben vrouwen er vaker mee te maken (61%) dan mannen (46%)1. Er zijn verschillende verschijnselen die je bij vermoeidheid tegen kunt komen:

  • wallen onder je ogen hebben
  • gapen en in je ogen wrijven
  • sloom en hangerig zijn
  • indutten of inslaap vallen wanneer het eigenlijk niet het juiste moment is
  • sneller geprikkeld of geïrriteerd zijn, sneller huilen of sneller boos zijn

Slapen is belangrijk voor je gezondheid. Je lichaam en je geest hebben slaap nodig om te herstellen en te ontspannen. Niet iedereen heeft dagelijks 8u slaap nodig, sommige mensen hebben genoeg aan 6u en anderen hebben 10u per nacht nodig.

Naast een paar nachten goed slapen helpen ook vitamines en mineralen. De vitamines B2, B3, B5, B6, B11, B12 en C en mineralen ijzer en magnesium helpen je lichaam om het voedsel dat jij dagelijks binnenkrijg om te zetten in energie. Je krijgt deze vitamines en mineralen dagelijks binnen met de gezonde en gevarieerde maaltijden die je dagelijks eet. 

Lukt het je niet om iedere dag gezond en gevarieerd te eten of heb je het gevoel wat extra’s te kunnen gebruiken dan kun je een multivitamine gebruiken. Je zou niet de enige zijn, want uit onderzoek blijkt dat 68% van de Nederlanders vitamines slikt omdat ze weleens vermoeid zijn en 60% voor extra energie bij vermoeidheid2.

Daarom hebben wij Supradyn Complex Forte. Dat bevat de vitamines B2, B3, B5, B6, B11, B12 en C en mineralen ijzer en magnesium die je lichaam helpen extra energie te activeren bij vermoeidheid.

1GfK onderzoek Screening Volwassenen november 2020.

2Info2Action VMS-onderzoek 2020

Check de video voor uitleg!