SupraD Forte

100 parelcapsules

Vitamine D draagt bij aan het behoud van een sterk skelet, sterke botten en stevige spieren. 20 mcg vitamine D helpt het risico op vallen door spierzwakte of houdingsinstabiliteit en daarmee het risico op botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar te verminderen. Voor vallen bestaan meerdere risicofactoren: de verandering van een van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 mcg vitamine D uit alle bronnen.

Bovendien draagt vitamine D bij aan een goede weerstand en een sterk gebit. Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten.

Vitamine D is voor elke leeftijd belangrijk, maar is vooral van belang naarmate je ouder wordt. Bij een donkere huidskleur en/of bij onvoldoende blootstelling van de huis aan de zon. Er ontstaat dan vaak een behoefte aan vitamine D.

SupraD Forte bevat per dagdosering van 1 capsule 20 mcg vitamine D3 – 400% van de RI referentie inname. RI komt overeen met ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.) Dosering: 1 capsule per dag. Dosering niet overschrijden. De capsule met water innemen, bij voorkeur bij de maaltijd.

De Gezondheidsraad adviseert extra inname van vitamine D voor verschillende bevolkingsgroepen. Raadpleeg de tabel voor het volledige advies van de Gezondheidsraad.

LeeftijdWieAanbevolen dosering per 24 uur
Kinderen 0 t/m 3 jaarIedereen10 mcg
Vrouwen 4 t/m 49 jaarDonkere getinte huidskleur10 mcg
Vrouwen 50 t/m 69 jaarIedereen10 mcg
70 jaar en ouderIedereen20 mcg
Zwangere vrouwenIedereen10 mcg
Mannen 4 t/m 69 jaarDonkere getinte huidskleur en/of niet genoeg buiten komen10 mcg
70 jaar en ouderIedereen20 mcg

Ingrediënten SupraD Forte

Ingrediënten: zonnebloemolie, gelatine, glycerine en vitamine D3.

Hoe SupraD Forte te gebruiken?

De parelcapsules van Supra D Forte zijn eenvoudig door te slikken en zorgen voor een goede opname door het lichaam.

Download hier de gebruiksaanwijzing van SupraD Forte parelcapsules.

Ook beschikbaar als