VITAMINES EN MINERALEN

Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om te kunnen functioneren. Denk aan het belang van vitamine C voor je weerstand. Maar wist je dat vitamines en mineralen ook een cruciale rol spelen bij de energiestofwisseling? Als je soms onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, kan dat invloed hebben op je energieniveau.

Vitaminen ter ondersteuning van je energieniveau

Vitaminen zijn onmisbaar bij veel processen die zich dagelijks afspelen in je lichaam. Vitaminen zijn zogenaamde chemische verbindingen en spelen met name een belangrijke rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van je lichaam. Ook zijn ze belangrijk voor het op peil houden van je energie* en weerstand**. Vitaminen komen van nature voor in onze voeding: je lichaam maakt ze niet of onvoldoende zelf. Bekende vitamines zijn bijvoorbeeld vitamine B (onder andere B12, B6 en B1), vitamine C en vitamine D (D3).

Mineralen

Mineralen -en de functie van mineralen- zijn vaak minder bekend dan die van vitamines. Zou je zonder te spieken bijvoorbeeld drie mineralen weten op te noemen? Bekende mineralen in onze voeding zijn onder andere ijzer, calcium en zink. Je lichaam heeft deze stoffen wel nodig, maar kan ze niet zelf aanmaken.

Essentiële mineralen en spoorelementen

Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat je lichaam alle mogelijke mineralen en sporenelementen nodig heeft om dagelijks goed te kunnen functioneren. Wél is bewezen dat je lichaam, om gezond te blijven, niet zonder mineralen zoals natrium, calcium, magnesium, kalium, fosfor en chloride kan. Essentiële spoorelementen zijn chroom, ijzer, koper, zink, mangaan, jodium, seleen en molybdeen.

Vitamines en mineralen in voeding

Als je vermoeid bent dan is het slim om kritisch te kijken naar het voedingspatroon. Een voedingspatroon omvat, volgens de ‘Richtlijnen Goede Voeding’ van de Gezondheidsraad, elke dag minstens 250 gram groente en om 2 porties fruit per dag. Het blijkt alleen dat Nederlanders soms minder dan de aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgen***. Dit kan invloed hebben op het energiemetabolisme waardoor je het gevoel kunt krijgen ‘vaak moe’ te zijn.

Vitamines en mineralen in Supradyn Complex Energy

Sta actief in het leven! Supradyn Complex Energy voorziet je lichaam van alle dagelijkse vitamines, mineralen en sporenelementen als aanvulling op de voeding. Het is speciaal ontwikkeld om je natuurlijke energie te activeren* en je weerstand** te ondersteunen. Heb je vragen of wil je graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op!

Supradyn Complex Energy

Supradyn Complex Energy

Activeert je natuurlijke energie* en ondersteunt je weerstand**

Lees meer
Bestel bij etos.nl

*De vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, het mineraal magnesium en het sporenelement ijzer activeren je natuurlijke energie. De vitamines A, B6, B12, C en D ondersteunen je weerstand.
**De vitamines A, B6, B12, C en D ondersteunen je weerstand.
***Voedsel Consumptie Peiling van het RIVM